17 Nisan 2011

Fenerbahçe Hisse Fiyatı Ne Olur?

Sportif şirketlere yatırım yapmak riskli kararlar doğurabiliyor. Çünkü şirketlerin sportif başarıları şirketi önemli ölçüde etkiliyor. Etkilemeyenlerde yok değil. Galatasaray Sportif AŞ takım son sıralara demir attığı halde hiç umursamadan yoluna devam ediyor. Bunun tanında Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi şirketler ise bu olaylardan çok yoğun biçimde etkileniyor. Esasında Trabzonspor'u da bu ikiliye dahil edebiliriz.

Bugün Fenerbahçe'nin Gaziantepspor karşısında taştan çıkardığı puan sonrası senet fiyatında neler olur diye düşünmeden edemedim. Çünkü geçen yılda böyle son haftalara girilirken Beşiktaş karşısında alınan galibiyet sonrası senedin fiyatı uçmuştu. Dolayısıyla bugün kapsamlı bir analiz yapmaya karar verdim.

Öncelik olarak Ligdeki durumları karşılaştırmak istedim. Yarın ki Trabzonspor maçı ne olur bilinmez, ondan önceki puan durumu şöyle.

Image and video hosting by TinyPic

Ve şimdide geçen yılın 30. hafta puan durumunu yansıtmak istiyorum.

Image and video hosting by TinyPic

Görüldüğü üzere durumlar yakın neredeyse aynı. Trabzonspor'un yarın kazanması durumunda aradaki puan farkı ikiye çıkacak olsa da şampiyonluk yarışı sonucu hala sürpriz.

Birazda grafiklere bakalım.

Geçen yıl malum patlamadan evvel Fenerbahçe'nin grafiği nasılmış.

Image and video hosting by TinyPic

Şekilde esasında üçgende çizilebilir. Ve son haftalarda artan hacim artışın habercisi olmuş bir yerde.

Şuan ki durumuna bakalım. Esasında son iki aylık bir grafik bu.

Image and video hosting by TinyPic

2010 grafiğini anımsatan onun daha küçük bir örneği şekle benziyor. Hacmin azalması zaten olumlu bir yerde. Yukarıdaki örnekte artan hacim artmayan fiyat vardı. Burada da düşen hacim sabit fiyat söz konusu.

Sonuç olarak yarın akşam Trabzonspor'un mağlubiyeti karşısında senedin pozitif tepki vereceği kesin gibi. Ama aksi hallerde de olumlu tepki vermesi ayrı bir ihtimal. İzleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.


Hissedarlar