27 Mayıs 2011

Fenerbahçe Hisse Yorumu

Son günlerde en çok merak edilen hisse senetlerinin başında şüphesiz ki FENER gelmektedir. Bundaki en önemli etken sportif başarıya rağmen düşen hisse fiyatının küçük yatırımcı da bırakmış olduğu izlenimlerdir.

Senedin teknik grafiğini koymaya gerek yok, yılbaşında 52,60 olan sened şuanda 76,75'te. Bu fiyatlara göre getiri oranımız %45 civarındadır. Esasında 6 ay gibi bir süreçte kazanılan bir para olduğunu düşünürsek dehşet hatta yıllık %10'a bile varmayan faiz oranlarına göre muazzam. Tabi bu zaman aralığında mart ayının başlarında hissenin değeri 100 lirayı bulmuş haldeydi ve yine mayıs başında fiyat 105 liraya kadar çıkmıştı. Sonuç olarak 6 ay gibi bir süreçte en az %45 prim yapan bir senet için acı konuşmanın lüzumu yok.
Ama olanlar küçük yatırımcıya oluyor tabiki de inanıyorum ki fiyatlar mart ayının başında 100 liraya çıktığında bir çok yatırımcı bu fiyattan aldılar, endeksinde yarattığı panik ortamında büyük kayıplarla senetlerini terk ettiler. Ve yine mayı başında da senedin cazibesine kapılıp 100 lira civarında alıp şuan dizini döven küçük yatırımcı da bir hayli çoktur. İşin gerçeği kısa vadeli yatırım olarak spor hisselerini seçmek büyük sıkıntı yaratabiliyor.

Gelelim gelecekteki beklentilere. Son düşüşlerle beraber fiyat iyice düştü ve yeni yatırımcılar için alım fırsatı doğduğunu söyleyebiliriz. Burada da beklenti içerisinde olan yatırımcıların az azar toplayacağından şüphem yok. Ve senedin düşebileceği en dip nokta 70 gibi gözüküyor. Ve 80 lira üzerine çıktığı andan itibaren de yatay kanal içerisinde hareketini sürdürecek demektir.

Uzun vade için alternatif bir hisse senedidir. Zararda olan yatırımcıların sabır etmekten başka yapacakları, pekte bir şey yok aslında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.


Hissedarlar