12 Temmuz 2011

Sitedeki Analizler ve Tavsiye Kitap


    Uzun zamandır yazdığımız yazılarda hisse senedi analizlerine pek yer vermiyoruz. En baştada söylediğimiz gibi bilinçli bir yatırımcı kitlesinin oluşması için katkıda bulunmak  istiyoruz. Analiz yapan ve bunları paylaşan birçok site var. Ama bizim ilk işimiz bu değil…  Analiz yapmıyor muyuz? Yapıyoruz. Hemde sayısızca… ve bu analizini yaptığımız senetleri bireysel olarak alıp satıyoruz. Analiz yapan ve bunları yatırımcılarla ( bizim tabirimizle tüyo sever yarışçılarla ) paylaşan birçok yer var ve birçoğuda hazır birşeyler sunduğu için bunlar daha ilgi çekici bulunuyor. Yatırımcılarımız analiz yapmadan neyi neden aldığını bilmeden senet alıp satıyor. Genellikle bu şekilde bilinçsiz yapıldığı için zararla karşılaşılıyor. Hiç birimiz kendimize uygun görmüyoruz elimize kitap alıp okumayı… Okumak dediğimizde ansiklopedi usulü veya içinde sayısal değerler ve  analiz karmaşası olan kitapları söylemiyoruz. O kadar değerli eserler var ki bu alanda yazılmış… Okunduğunda elden bırakılmayacak eserler… Tekrar tekrar okumak isteyeceğiniz eserler bunlar… Ama hepimiz biliyoruz ki okumayı sevmeyen bir toplumuz.
      
    Size bu eserlerin birinden kısaca bahsedeceğim ve birkaçta öneride bulunacağım. Yeni sitemizin çalışmalarını yürüttüğümüz şu günlerde bu kitapların en az birini okuyan bir üyemizin aramızda yer alması bize mutluluk verir. Çünkü bundan sonraki aşamada şimdikinden daha çok analizlere yer vereceğiz, analizleri beraber tartışacağız ve sorgulayacağız. Birinin sorgulama yapabilmesi içinde o konuda bilgisi olması gerekir. Sizlerden rica ediyorum. Şu anda yazdığım bu yazı benim için çok değerli… Bu nasıl anlatılır? Okuyun demekle olur mu.. olmaz.. Biliyorum ama şunu da çok iyi biliyorum. Söylediğim bu kitaplardan en az birini okuyan, okuyabileceğim başka bir kitap var mı diye bilgi almaya çalışacak.
   
    “ Bir Borsa Spekülatörünün Anıları” , Küçük yaşlarda borsada tahta kaldırmayla işe başlayan ve daha sonrasında büyük bir yatırımcı olan bir ufaklığı anlatıyor. İlk zamanlarda seansta söylenen değerleri tahtaya yazarak kaldırıyor ve belirli bir zaman sonra değerlerin tekrar ettiğini görüyor. Bu değerleri günlük olarak not almaya başlıyor ve tekrarlayan bu değerler karşısında borsada ilk parasını kazanmaya başlıyor. Zamanla kendini çok geliştiriyor. O kadar çok iyi bir yatırımcı haline gelmesine ragmen bir gün bütün servetini kaybediyor. Ve nerede hata yaptığını günlerce düşünüyor. O zamana kadar hep senetlerin tekrarlayan değerleriyle para kazandıgını ama bunun bu şekilde devam etmedigini görüyor.  Senetlerin dış etkenlerden etkilendiğini, hangi etkenler karşısında ne tepki gösterdiklerinin çok etkili olduğunu görüyor. Bu şekilde kaybettiği her paranın ardından alınan dersler ve ortaya çıkan büyük bir yatırımcı…  O ufaklığın yaptığı sayısız hata ve alınan dersler o kadar iyi anlatılıyor ki günümüzdeki olaylarla birebir aynı olduğunu görüyoruz. İşte kitabımızı bu yüzden öneriyoruz. Ve o ufaklık o kadar iyi hale geliyor ki sürekli kazandığı için seans salonlarına alınmaz oluyor. Böyle devam eden bir hikaye… Ben tamamını anlatmayayım. Eğer merak ediyorsak şimdi bir kitapçıya gidelim ve bu kitabı alarak okuyalım. Tekrar söylüyorum. Bu kitabı okuyan başka bir kitabı okumak için büyük heyecan duyacak… 

İşte Kitabımız:http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=39099&sa=85999654


Rıdvan KURT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.


Hissedarlar